NEŽNA I SLASNA: Panakota sa malinama (RECEPT)
Bojana Jovanović
16. 07. 2025. u 09:00
Sa panakotom nema greške, sve varijacije na temu su ukusne i dobrodošle, pa ko šta voli - nek izvoli. Ako ste ljubitelj malina, ova će postati vaš favorit, garantujemo!
Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 250 ml slatke mlečne pavlake
- 50 ml mleka
- 30 g šećera
- kesica vanilin šećera
- 1/2 kesice želatina
- 200 ml soka od malina ili jagoda
- 30 g šećera u prahu
- 200 g malina, svežih ili zaleđenih
- listići sveže nane
Pomešajte slatku pavlaku, mleko, vanilin i kristal šećer i stavite da se zagreje. Kada provri sklonite sa ringle i umešajte želatin, koji ste prethodno natopili sa dve kašike hladne vode. Čim se želatin rastopi sipajte smesu sa mlekom u čaše i ostavite da se dobro rashladi. Sok od malina ili jagoda ukuvajte u gusti sirup, sa šećerom u prahu, pa ga rashladite. Tek onda razlijte sirup preko panakote, pospite malinama i ostavite da odstoji u frižideru barem dva sata, da se dobro rashladi. Prilikom posluživanja ukrasite listićima sveže nane.
Pogledajte više