BOLJI OD KOHA: Sočni trileće (RECEPT)
Osim što je savršenog ukusa, ovaj kolač prelepo izgleda pa vam može biti glavni adut u posluženju za drage goste.
Foto Shutterstock
Potrebno je za patišpanj:
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 200 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- kesica vanilin šećera
Za preliv:
- 400 ml slatke pavlake
- 300 ml kondenzovanog mleka
- 800 ml mleka
Za premazivanje:
- 300 g kupovnog karamel preliva
Mikserom dobro umutite belanca, pa im postepeno dodajte kristal i vanilin šećer. Zatim dodajte jedno po jedno žumance, umutite, pa polako stavite brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dok dodajete brašno mikser smanjite na najslabiju brzinu i samo lagano izmešajte. Smesu ulijte u pleh obložen pek papirom i pecite oko 20-25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pustite da se patišpanj malo ohladi, pa ga izvadite iz pleha i nožem izbodite na više mesta. U pleh sipajte slatku pavlaku, pa na nju položite patišpanj koji ste okrenuli naopačke (izbockani deo da bude dole). Ostavite da odstoji 10-ak minuta, a zatim pomešajte obe vrste mleka i prelijte patišpanj. Pustite malo da odstoji, da lepo upije mleko, pa premažite karamel prelivom (možete napraviti i domaći, ako više volite od kupovnog). Dobro ohladite trileće u frižideru i poslužite.