MALE ZELENE KIVI KAPICE: Lagan i osvežavajuć kolač koji može lako da zasiti
Sa keksom, jogurtom, bademima i bananama, ovaj kolač može lepo da vas zasiti za užinu. A uz to veoma atraktivno izgleda.
Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 200 g čajnog keksa
- 70 g maslaca (može i veganski puter)
- 7 kivija
- 3 banane
- 500 ml grčkog jogurta (ili veganskog)
- 70 g smeđeg šećera
- kašika limunovog soka
- 40 g badema
Priprema:
Keks ubacite u blender i mutite dok ne dobijete mrvice, a zatim ga pomešajte sa rastopljenim puterom i napravite biskvit, na tacni za posluženje torte (ili u manje, okrugle kalupe). Ostavite da odstoji u frižideru pola sata. Oljušite i isecite kivi na kockice. Pomešajte četiri kivija, limunov sok i šećer, zagrejte na srednje jakoj vatri dva-tri minuta, da kivi pusti sok, pa ohladite. U tako dobijeni fil sipajte grčki jogurt i u blenderu sitno usitnjene banane. Sve dobro izmešajte, pa stavite u frižider da odstoji oko 30 minuta. Na biskvit poređajte fil od kivija, banana i jogurta i pospite bademom, po želji. Ostavite da prenoći u frižideru i sutradan uživajte u osvežavajućem voćnom ukusu.