OSVEŽAVA I SLADI: Mango čizkejk, savršen izbor za ove tople dane
Lako se pravi a još lakše pojede! Ovaj sočni čizkejk pravi je izbor za tople dane.
Foto Shutterstock
Potrebno je:
za podlogu:
- 150 g keksa
- 40 g maslaca
Za fil:
- mango (oko 400 g)
- 300 g krem sira
- 275 g bele čokolade
- 150 ml slatke pavlake
- limeta
- nekoliko kockica manga
Priprema:
Najpre napravite podlogu na sledeći način: sameljite keks, a na laganoj vatri rastopite maslac, pa ih pomešajte mikserom. Obruč za torte (prečnika 19-20 cm) stavite na tacnu i u njega utisnite smesu za podlogu. Ostavite da se steže u frižideru dok pripremate fil. Dobro operite mango, očistite ga i sameljite u multipraktiku ili blenderu. Krem sir malo umutite mikserom, dodajte mu optopljenu belu čokoladu (na malo ulja ili u mikrotalasnoj rerni), dodajte malo više od pola količine mlevenog manga, sok i koricu limete.
Slatku pavlaku umutite u mekši šlag i dodajte ostatku fila, pa sve dobro promešajte. Zatim fil nanesite na pripremljenu podlogu i na vrh lagano nanesite ostatak mlevenog manga i na kockice isečeno voće. Tako pripremljen čizkejk ostavite da prenoći u frižideru, u kalupu.
Savet: birajte zreli, mekani mango, da biste ga lakše usitnili i kolač učinili slađim.