DOMAĆI RATLUK SA ORASIMA: Priprema laka, a ukus božanstven
Donosimo vam starinski recept savršen uz crnu kafu.
Foto: Printskrin Youtube/Emiramis kuhinja
Potrebno je:
* 250 ml soka od narandže
* 300 g šećera
* 140 g kukuruznog skroba
* 380 ml vode
* 3 kašike soka od limuna
* 150 g grubo sečenih oraha
* 4 kapi žute vanilin boje za kuvanje
Za valjanje:
* 100 g kukuruznog skroba
* 100 g šećera u prahu
Priprema:
Pomešajte sok od narandže, šećer, kukuruzni skrob, vodu, limun i boju za kuvanje u jednoj šerpi. Zakuvajte uz neprestano mešanje. Onda dodajte orahe i dobro izmešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom, pa ohladite na sobnoj temperaturi i ostavite da se suši 24 sata. Secite na kocke od 3 cm, pa ponovo isecite na dva dela, poređajte u pleh i ostavite da se suši još 24 sata. Valjajte ratluk u kukuruzni skrob, pa u prah šećer.
Prijatno!
(Trpeza)