GOTOVA ZA SAMO 15 MINUTA: Najkremastija sladoled torta
IDEALAN letnji desert za posebne prilike ili da se jednostavno počastite bez mnogo truda.
Foto Profimedia
Ova sladoled torta od čokolade i vanile sa komadićima keksa i svežim malinama izgleda kao pravo umetničko delo - savršeno kremasta, osvežavajuća i slatka, a pritom jednostavna za pripremu.
Sastojci:
* Sladoled od čokolade, 500 ml
* Sladoled od vanile, 500 ml
* Čokoladni keks, 100 g
* Čokolada za kuvanje, 100 g
* Maline, 100 g
* Ekstrakt vanile, 1 kašičica
* Kalup za hleb obložen providnom folijom
Priprema:
Ostavite sladoled na sobnoj temperaturi 10 minuta da omekša. U kalup sipajte prvi sloj čokoladnog sladoleda, poravnajte. Dodajte deo izlomljenog keksa i nekoliko malina. Preko stavite sloj sladoleda od vanile, pa opet sloj keksa i malina. Ponavljajte dok ne potrošite sav materijal, završite čokoladnim sladoledom. Pokrijte folijom i stavite u zamrzivač na najmanje 4-6 sati (ili preko noći). Pre serviranja dekorišite svežim malinama i, po želji, rendanom čokoladom.
Prijatno!
(Super recepti/Žena)