TOLIKO JE SOČAN I MEKAN DA SE BUKVALNO TOPI U USTIMA: Oslić na manastirski način
UKUS je odličan, a najbitnije je što ćete svojim najmilijima poslužiti zdrav obrok.
Foto: Printskrin Youtube/ Meat & Veggies
Probajte ribu na manastirski način.Pratite recept i uživajte!
Sastojci:
* 3 parčeta oslića Foto: Printskrin Youtube/Mikina Kuhinja
* 1 glavica belog luka
* suncokretovo ulje
* svež peršun
* suvi začini
* origano, bosiljak, mirođija
* maslinovo ulje
Priprema:
1. Suvi začini se izmešaju pa se riba isečena na parčiće dobro prelije njima i ostavi da odstoji dva sata u frižideru. Zatim se stavlja u pleh na papir za pečenje i preliva uljem (po kašicica na svako parče).
2. Tepsiju prekriti aluminijumskom folijom i peći oko pola sata na 200 stepeni, zatim foliju skinuti i peći još oko 15 minuta.
3. U činiju staviti dosta iseckanog belog luka i peršuna, maslinovog ulja i soli, pa sve to preliti preko vrele ribe.
4. Vratiti foliju na ribu i ostaviti da odstoji dok se riba ne umlači da upije ukuse.
Prijatno!
(Trpeza)