PEČENE U RERNI: Kruške sa maskarponeom
Bojana Jovanović
06. 05. 2025. u 18:09
Sa medom, orasima i sirom ove kruške će vas potpuno raspametiti i ostaviti bez daha. Od slasti i želje za još!
Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 2 kruške
- 4 kašičice maslaca
- 4 kašike meda
Za krem:
- 200 maskarpone sira
- 100 ml slatke pavlake
- 4 kašike meda
- orasi, po želji
Kruške operite i osušite. Isecite ih uzduž na polovine i izdubite im tvrdi deo. Poređajte ih na pleh, obložen papirom za pečenje, pa u svaku polovinu stavite po kašičicu maslaca i po kašiku meda. Pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne omekšaju. Izvadite ih i sačekajte da se ohlade. Mikserom umutite slatku pavlaku i u nju dodajte maskarpone sir. Pažljivo promešajte i preko svake kruške stavite deo krema. Prelijte medom i pospite orasima, po želji.
Pogledajte više