NEODOLJIVI SLATKI ZALOGAJČIĆI: Čokoladna gnezda
Bojana Jovanović
06. 05. 2025. u 17:57
Sa kornfleksom i šarenim bombonicama privlačna su deci ali i starijima!
Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 180 g meda
- 180 g margarina
- 180 g šećera
- 180 g čokolade za kuvanje
- 180 g kornfleksa
- 100 g šarenih čokoladnih bombona
Šećer, med i margarin sipajte u šerpu, stavite na vatru umerene jačine, pa mešajte polako dok se svi sastojci ne sjedine. Dodajte čokoladu za kuvanje, a kada se otopi, sklonite posudu sa ringle. U smesu dodajte kornfleks i dobro izmešajte, da bi se svi sastojci povezali. Zatim kašikom vadite „gnezda“, ređajte ih na pek-papir, svako pospite šarenim čokoladnim bombonama, pa ostavite da se dobro ohlade i stegnu pre serviranja.
Pogledajte više