ZDRAVA I UKUSNA UŽINA: Hrskavi keksići sa bademom, a super idu uz kafu ili čaj
DAJU vam energije, a super su ukusa.
Foto: Profimedia
Ovi kolačići sa izraženim ukusom badema, spolja hrskavi, a iznutra neverovatno mekani, su omiljeni.
Potrebno je:
* 200 g brašna
* 150 g mlevenih badema
* 100 g šećera
* srž 1 štapića vanile
* 1 jaje
* 150 g putera
* 100 g šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa mlevenim bademima, šećerom i polovinom srži vanile.
Oblikujte gomilicu, u sredinu dodajte jaje, a okolo stavite komadiće putera.
Zamesite testo i obmotajte folijom, pa ostavite sat vremena u frižideru. Oklagijom razvucite testo na debljinu jedan centimetar, pa vadite modlom keksiće.
Ređajte na pleh obložen pek papirom. Ostavite tako 15 minuta. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Pomešajte šećer sa ostatkom vanile.
U tu mešavinu valjajte pečene keksiće.
Prijatno!
(Trpeza)