RECEPT ZA NAJLAKŠU ČOKOLADNU TORTU: Pravi se od samo 3 sastojka, a ukus je nestvarno dobar
Новости онлине
23. 04. 2025. u 14:30
Pravi se začas, a izdašna je i jeftina.
Foto Shutterstock
Sastojci:
- 4 jaja
- 200 g čokolade (mlečna ili crna, po ukusu)
- 200 g krem sira (npr. mascarpone ili krem sir za kolače)
Priprema:
Otopiti čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici (u intervalima od 30 sekundi, uz mešanje). Ostaviti da se malo prohladi.
Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrst sneg.
U otopljenu čokoladu dodati žumanca i krem sir, pa sve dobro sjediniti. Na kraju, lagano umešati umućena belanca, mešajući varjačom ili spatulom da smesa ostane vazdušasta.
Smesu sipati u kalup prekriven papirom za pečenje (prečnik 18–20 cm). Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C oko 30-35 minuta. Tortu ohladiti pre sečenja, a po želji je posuti šećerom u prahu ili premazati otopljenom čokoladom.
(still)
Pogledajte više