OBLANDA TORTA PRELIVENA BELOM ČOKOLADOM: Čarobna poslastica koja osvaja na prvi zalogaj
Oblanda torta prelivena belom čokoladom biće vam jedan od omiljenih deserta, a fil možete da menjate i pravite po svom ukusu.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 9 oblandi okruglog oblika, prečnika 22 cm
- 200 g putera
- 400 g kuvanog kondenzovanog mleka
- 100 g bele čokolade
- 30 g oraha
- 20 ml mleka
Priprema:
Kako biste napravili tortu, prvo napravite krem. Uzmite 200 g mekog putera isečenog na komade i stavite u činiju. Mutite puter mikserom oko 3-4 minuta dok ne pobeli. U umućen puter dodajte kuvano kondenzovano mleko u 2 koraka. Posle svakog dodavanja umutite mikserom. Stavite sloj oblande i namažite ga pripremljenim kremom. Sloj krema treba da bude dovoljno tanak. Na krem tortu stavite još jedan sloj oblande i ponovo ga namažite kremom. Na ovaj način sastavite celu tortu. Gotovu tortu pritisnite daskom i stavite nešto teško na nju. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi. Nakon toga pripremite krem za ukrašavanje torte.
U činiju stavite 100 g bele čokolade i prelijte sa oko 20 ml mleka. Otopite na pari. Prelijte tortu čokoladnom glazurom i pospite iseckanim orasima. Uživajte!
(still)