POSNE PALAČINKE OD HELJDINOG BRAŠNA: Uživajte u omiljenoj poslastici i u danima posta

Jovana Vasić 04. 03. 2025. u 12:00

Ovako pripremljene mogu stajati i dva dana, tanke su i ukusne kao da su mrsne.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 240 g heljdinog brašna
  • 240 g običnog brašna
  • 360 ml kisele vode
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • malo ulja

Priprema:

Kako biste napravili posne palačinke, prvo sastavite heljdino i obično brašno, pa umešajte vanilin šećer i prašak za pecivo. U smesu postepeno dodajte kiselu vodu, pa mutite dok se sve ne sjedini. Zagrejte ulje na tiganju i pecite palačinke na uobičajen način. Uživajte.

(stvarukusa)

Pogledajte više