KOLAČ MEDENO SRCE: Fenomenalna posna poslastica, koja će vas osvojiti na prvi zalogaj
Jovana Vasić
25. 02. 2025. u 15:00
Laka i brza priprema od malo sastojaka, a rezultat – kao da ste vrhunski poslastičar!
Foto: Jutjub/Printskrin/ Arijeva kuhinja
Sastojci:
- 2 čaše brašna
- 1,5 čaša mleka
- 1,5 čaša šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kesice mlevenog cimeta
- džem od kajsije po ukusu
Za glazuru:
- 2 kašike ulja
- 200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Sipajte u duboku činiju mleko, pa mu dodajte šećer i mešajte dok se šećer ne otopi.
Potom, malo po malo, dodajte brašno prethodno pomešano sa cimetom i praškom za pecivo, pa mešajte dok ne razbijete gromuljice.
Sipajte polovinu smese u pleh obložen pek-papirom, pa stavite da se zapeče na 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Potom izvadite, namažite džemom od kajsija, pa prelijte drugom polovinom smese i vratite da se peče još 20 minuta.
Izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi.
Prelijte glazurom od čokolade otopljene s dve kašike ulja.
(glossy)
Pogledajte više