ČOKO-MOKO TORTA SA GOTOVIM KORAMA: Recept za kremastu poslasticu bogatog ukusa

Novosti online

08. 05. 2024. u 12:03

Čoko-moko torta sa gotovim korama se jako brzo i jednostavno priprema, tako da, bilo da je spremate kako biste se zasladili samo ili povodom nekog slavlja, ova torta je idealan izbor.

foto: Youtube/printscreen/Kuhinja Sunčane Staze

Sastojci:

  • 1 pakovanje gotovih čoko kora
  • 450 ml čokoladnog mleka
  • 300 g mlevene plazme
  • 700 g kisele pavlake
  • 200 g šećera u prahu
  • 500 g šlag krema
  • 550 ml kisele vode
  • 100 g crne čokolade

Priprema:

Prvo pripremite prvi fil: šećer u prahu, plazmu i pavlaku i sve dobro promešajte.

Fil podelite na dva jednaka dela, da ima dovoljno za dve korice.

Potom napravite drugi fil: Čvrsto umutite šlag sa kiselom vodom.

Podelite ovaj fil na 3 dela, kako biste imali za dve kore i glazuru.

Na poslužavnik stavite prvu koru, izbockajte je čačkalicom i nalijte sa 150 ml čokoladnog mleka.

Nafilujte koru prvim filom, a potom i drugim, pa ponovite postupak sa drugom korom.

Na treću koru stavite šlag i dekorišite po želji.

Pogledajte više