UKUSNO, A TOPI SE U USTIMA: Kolač sa jogurtom

Novosti online

20. 03. 2024. u 09:00

OVAJ recept jednostavno morate da probate.

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 200 g keksa sa puterom
* 500 g grčkog jogurta
* 250 ml slatke pavlake
* 4 kašike šećera
* 1 kašičica ekstrakta vanile
* sveže voće po želji za dekoraciju (jagode, borovnice, kivi…)

Priprema:

U velikoj činiji izmrvite keks na manje komade.

U drugoj posudi pomešajte grčki jogurt, slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanile. Dobro promešajte da se sastojci sjedine i dobijete glatku smesu.

Uzmite manji kalup za torte i ređajte jedan za drugim keks i smesu od jogurta. Ponavljajte postupak dok se ne utroše svi sastojci, završavajući tortu slojem jogurta na vrhu.

Stavite tortu u frižider i ostavite da se dobro ohladi najmanje 2-3 sata da bi biskviti omekšali, a sastojci se sjedinili.

Pre serviranja keks tortu treba pažljivo izvaditi iz kalupa i ukrasiti svežim voćem po želji.

Foto Shutterstock

(Trpeza)

Pogledajte više