NAPRAVITE PREUKUSNU TORTU OD KESTENA I PIŠKOTA: Jednostavno se pravi, a ukus je očaravajuć

Novosti online

01. 03. 2024. u 17:00

Brz recept koji spaja harmoniju kestena i piškota

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 150 g šećera u prahu
  • 150 g maslaca
  • 2 žumanceta
  • 1 jaje
  • 100 g čokolade
  • 3 dl slatke pavlake ili šlaga
  • 300 g piškota
  • 500 g kesten pirea
  • Rum

Priprema:

Penasto umutiti maslac sa šećerom u prahu, neprestalno muteći dodati jedno po jedno žumance, celo jaje, zatim kesten pire i na kraju rastopljenu i prohlađenu čokoladu. U smesu uliti ruma po ukusu i dobro izmešati.

Jednu po jednu piškotu umakati u razblažen rum, poređati jedan sloj, premazati pripremljenim kremom i ponavljati postupak dok se sve namirnice ne utroše. Odozgo namazati čvrsto umućenom slatkom pavlakom ili šlagom.

Pogledajte više