"EUFORIJA" SA MAKOM I BELOM ČOKOLADOM: Recept za neodoljivi kolač koji oduzima dah

Novosti online

01. 03. 2024. u 15:00

MAK je popularan sastojak u svetu poslastičarstva, posebno kada je u pitanju pravljenje kolača.

Foto Shutterstock

U kombinaciji sa belom čokoladom ovaj recept će vam svaki sledeći put biti na umu kada vam se jede nešto slatko a domaće.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 150 g šećera
  • 100 g brašna
  • 100 g griza
  • 200 g mlevenog maka
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml jogurta
  • 50 g suvog grožđa
  • malo ruma
  • 100 g bele čokolade

Priprema:

Izmešati brašno, griz, prašak za pecivo i mak. Umutiti jaja sa šećerom, dodati suve sastojke, zatim ulje, jogurt, i sve dobro izjednačiti. Pleh premazati uljem i posuti brašnom. Sipati smesu i peći na 190 stepeni oko 45 minuta. Na tihoj vatri otopiti čokoladu sa 2 kašike ulja, izmešati i preliti kolač. Ostaviti da se dobro ohladi i seći.

(Superžena92)

Pogledajte više