NAJSLAĐI NAČIN DA POKAŽETE LJUBAV! Brza torta za Dan zaljubljenih

Novosti online

13. 02. 2024. u 07:00

POKLON koji nikad ne razočara!

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 8 jaja

* 11 kašika brašna

* 1 prašak za pecivo

* 1 vanilin šećer

* 1 dl mleka

* 0,5 dl ulja

* rendana kora pomorandže

 Za fil: 

* 2 pudinga od jagode

* 1 dl mleka za mućenje pudinga

* 500 ml mleka za kuvanje pudinga

* pola margarina

* šlag,

* po želji, 1 kašičica ekstrakta jagode

Priprema:

Napravite biskvit za tortu tako što ćete umutiti žumanca i šećer, nakon toga dodajte ulje i mleko, dobro sjedinite, pa dodajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i rendanu koru pomorandže. Kada se smesa sjedinila, dodajte joj umućena belanca.

Koru pecite 20 minuta na 200 stepeni u kalupu u obliku srca. Ukoliko nemate kalup u obliku srca, okrugli oblik biskvita se lako može iseći.

Kada se kora ispeče, presecite je vodoravno, tako da dobijete dve kore.

Umutite dva pudinga od jagode i skuvajte u pola litre mleka. Kada se ohladi, dodajte pola margarina i nafilujte tortu. Umutite šlag, u koji možete da dodate ekstrakt jagode kako biste dobili crvenu boju. Tortu možete ukrasiti i celim jagodama ili malinama, ili samo šlagom, kako god vam se najviše dopada.

Želimo vam srećan Dan zaljubljenih!

(Stil.kurir.rs)

Pogledajte više