KREMASTA FANTAZIJA KOJA SE TOPI U USTIMA: Fenomenalan čizkejk sa pistaćima

Novosti online

11. 01. 2024. u 12:00

SLADAK, kremast, stavite odmah duplu meru. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete da obožavate.

Foto Shutterstock

Potrebno:

 Za podlogu: 
* 120 g keksa
* 30 g očišćenih pistaća
* 50 g putera
* 2 kašike mleka

 Za kremu: 

* 200 g bele čokolade
* 2 dl slatke pavlake
* 50 g paste od pistaća
* 500 g kremastog sira
* 1 kesica želatina

 Za ganaš:

* 1 dl slatke pavlake

* 150 g bele čokolade

Priprema:

Priprema podloge

Iseckajte pistaće. Onda sameljite keks i otopite puter. Zatim pomešajte sve sastojke za podlogu. Sipajte smesu u kalup pa je poravnajte časom. 

Priprema kreme

Zagrejte 1,5 dl slatke pavlake, do vrenja. To prelijte preko bele čokolade. Mešajte sve dok se čokolada ne istopi. Onda u ohlađenu i rastopljenu čokoladu dodajte pastu od pistaća. Možete da je napravite tako što izblendate pistaće u blenderu ili secku, dok ne dobiju strukturu paste. Umešajte kremasti sir i preostalu slatku pavlaku pa dobro sve sjedinite. Dodajte jednu kesicu želatina. Pripremljenu kremu sipajte preko keks podloge pa izravnajte. Stavite u frižider. 

Priprema ganaša

Slatku pavlaku zagrejte skoro dok ne provri. Onda je prelijte preko seckane bele čokolade i dobro mešajte, sve dok se čokolada ne otopi. Ganaš prelijte preko rashlađene kreme. Stavite čizkejk u frižider bar na tri sata. Secite i služite. Bon appetit!

(Trpeza)

Pogledajte više