NEODOLJIVA POSLASTICA: Kesten pire -osvežava, zasladi, a postan je na vodi

Novosti online

11. 12. 2023. u 12:00

KESTEN, kralj jeseni, pravi se u raznim slanim i slatkim jelima.

Foto Shutterstock

Kesten pire se jednostavno i brzo priprema, osvežava, a posan je na vodi.

Potrebno je:

* 400 g kestenja
* 150 g šećera
* 1 kašičica ekstrakta vanile
* 500 ml vode

Priprema:

Kestenje zasecite na vrhu u obliku krsta, pa skuvajte u šerpi. Kada se prohlade skinite koru i stavite ih u šerpu. Dodajte vanilu i šećer, pa sipajte vodu i kuvajte nekih 30 minuta. Kada većina tečnosti ispari, sklonite sa šporeta. Prebacite smesu sa kestenjem u blender i dobro izblendirajte. Kesten pire je gotov.

(Trpeza)

Pogledajte više