MEKANA TOPLA TORTA KOJA SE TOPI U USTIMA: Recept za najbolju i najbržu čokoladnu tortu dolazi iz Švedske

Novosti online 18. 09. 2023. u 15:49

Švedska čokoladna torta jede se topla, a svako ko ju je probao nije ostao ravnodušan.

Foto: Jutjub/Printskrin/How 2 Bake It by Marko Strižak

Sastojci:

  • 135 g putera + za namastiti kalup
  • 55 g kakaa u prahu
  • 350 g šećera
  • 2 čajne kašičice vanilin šećera
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 130 g glatkog brašna + za posipanje kalupa
  • 3 jaja
  • prstohvat soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalup namastite maslacem i pospite brašnom. U loncu na laganoj vatri otopite maslac. Sklonite s vatre i umešajte ostale sastojke. Ručno mešajte dok ne nestanu grudvice i ne dobijete jednoličnu smesu.

Sipajte smesu u podmazan kalup za torte i pecite 35 minuta. Proverite kako napreduje pečenje nakon 20 minuta. Gotova torta mora da ima formiran biskvit spolja ali mora biti gnjecava i gotovo tečno iznutra – moći ćete to da proverite tako što je podignite s obe ruke i u vazduhu nežno zaljuljate levo-desno.

Pustite da se torta malo ohladi u kalupu, a zatim je prebacite na tanjir za posluživanje. Bogato je pospite šećerom u prahu i poslužite toplu.

Prijatno!

(stil.kurir.rs)

 
Pogledajte više