TOČAK TORTA: Čudo od jednog jajeta (RECEPT)

Novosti online

07. 02. 2023. u 21:00

Torta vrhunskog ukusa, koja se topi u ustima.

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Iz Bakine kuhinje stiže recept koji će svima poslužiti kada im treba brza slatka poslastica.

Točak torta - sastojci:

1 jaje
100 gr šećera
1 vanilin šećer
150 ml mleka
50 ml ulja
4 kašike džema
230 gr brašna
1 prašak za pecivo

Za nadev:

1 l mleka
4 kašike šećera + 1 kašika prah šećera
1 kašika ekstrata od vaile
4 puding od vanile
200 gr maslaca
100 gr pečenih oraha seckanih

Kako se pravi točak torta:

Prvo pravimo fil:

U mleko stavimo šećer i vanilu pa zakuvamo puding. Pokrijemo folijom da se potpuno ohladi, Umutimo maslac sa 1 kašikom prah šećera  pa sjedinimo sa ohladjenim pudingom. Dodamo pola pečenih seckani oraha

Kora:

U činiju umutimo mikserom jaje sa šećerom dodamo vanilu, mleko, ulje, džem, brašno sa praškom za pećenje i izmešamo.

Razlijemo u veliko pleh koji smo obložili pek papirom, Pečemo na 200 stepeni C  oko Prohladimo. Isečemo na tri trake. Svaku traku filujemo nadevom i uvijemo , Sledeću opet premažemo i nastavimo navijati u krug .

Premažemo ostatkom fila i pospemo ostatkom pečenih oraha. lešnika ili neslanih kikirikija. Ostavite jedan dan u frižideru da upije.

Pogledajte više