BISTRA PILEĆA SUPA SA REZANCIMA: Klasična i ukusna supa - Savršen ručak ili lagana večera!
OVA supa je pravi klasik: bistra, hranljiva i puna ukusa. Kombinacija domaćih rezanaca, svežeg povrća i nežnog pilećeg mesa čini savršen ručak ili laganu večeru.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 2 litra/8 šolja hladne vode
- 2 pileća filea bez kože i kostiju
- 2 pileća bataka bez kože i kostiju
- 3 lovorova lista
- 4-5 celih zrna bibera
- 1 kašičica soli
- 1 kašika putera
- 1 šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 1 stabljika celera
- 1 čenje belog luka
- 125 g/4 oz jajnih rezanaca
- sveže seckani peršun i mirođija za posipanje
Priprema:
U lonac za supu stavite pileće filea i batke, lovorov list, zrna bibera i prstohvat soli. Prelijte hladnom vodom i dovedite do ključanja na srednjoj vatri. Kada proključa, smanjite vatru i krčkajte 30 minuta sa blago otvorenim poklopcem. ž
Skinite penu sa vrha da bi čorba ostala bistra.Izvadite piletinu i ostavite da se ohladi. Iseckajte meso na komade veličine zalogaja. Procedite čorbu da uklonite nečistoće, lovorov list i zrna bibera.
U istoj šerpi istopite puter i propržite seckani luk, celer i šargarepu 5 minuta na srednjoj vatri. Dodajte isceđeno čenje belog luka i kuvajte 30 sekundi. Prelijte povrće čorbom i vratite piletinu u šerpu, prokuvajte. Dodajte rezance i kuvajte 8-10 minuta dok ne budu al dente. Pre serviranja posipite sveže seckanim mirođijom i peršunom.
Uživajte!