PILETINA SA PASULJEM I SPANAĆEM: Bogata, hranljiva i jednostavna supa
Milena Tomasevic
28. 12. 2025. u 08:30
OVA supa kombinuje nežne pileće batake, dva tipa pasulja, spanać i povrće, stvarajući obrok koji je ukusan, hranljiv i lak za pripremu.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 1/2 kašike putera
- 1/2 iseckanog crnog luka
- 1/2 velike šargarepe, iseckane na kockice
- 1 stabljika celera, iseckana na kockice
- 1 čenje belog luka, mleveno
- 1 grančica timijana ili 1/4 kašičice sušenog timijana
- 1 lovorov list
- 2 pileća batka bez kože i vidljive masnoće
- 750 ml pilećeg bujona
- 200 g oceđenog belog pasulja iz konzerve (kanelini ili puter pasulj)
- 200 g oceđenog pinto pasulja iz konzerve
- 1/4 male zimske tikvice, oljuštene i iseckane na kockice (oko 1/2 šolje)
- 40 g svežeg spanaća
- so i biber po ukusu
Priprema:
Istopite puter u šerpi na laganoj vatri. Dodajte seckani crni luk, šargarepu i celer, dinstajte 5-7 minuta dok omekšaju. Dodajte beli luk i kuvajte još 30 sekundi. Dodajte pileće batke, lovorov list i pileći bujon.
Dovedite do ključanja, zatim smanjite vatru i krčkajte pokriveno 20 minuta. Dodajte oba pasulja i tikvicu, kuvajte još 15 minuta.
Izvadite batake, odvojite meso od kostiju, iseckajte ga i vratite u supu. Dodajte spanać i zagrejte 5 minuta. Začinite solju i biberom po ukusu i servirajte toplo.
Prijatno!
Pogledajte više