POSNA SALATA SA PAPRIKAMA: Jednostavna, bogata i puna ukusa
Milena Tomasevic
25. 12. 2025. u 22:45
Kombinacija pečene paprike i kikirikija daje joj punoću ukusa, dok je podjednako ukusna i kao posno i kao mrsno jelo. Kada ne postite, posni majonez možete zameniti klasičnim – ukus će biti još intenzivniji.
FOTO: Novosti
Sastojci
- 150 gr pečenog kikirikija (kombinacija slanog i neslanog)
- 6–7 pečenih crvenih paprika
- 1 manji praziluk
- 1 konzerva tunjevine (komadi)
- 4–5 čena belog luka
- 200–300 g posnog majoneza
- so, biber i origano po ukusu
Priprema:
Kikiriki izblendajte ali ne mnogo sitno. Oljuštene, pečene crvene paprike isecite na trakice i dobro ih iscedite od viška tečnosti. Praziluk sitno iseckajte, posolite i ostavite da odstoji nekoliko minuta, pa ga potom dobro ocedite. Beli luk sitno iseckajte a tunjevinu pažljivo ocedite od ulja. Sve sastojke sjedinite u većoj posudi, dodati majonez i dobro promešate. Začiniti solju, biberom i origanom po ukusu.
Prijatno!
Pogledajte više