UKUSNA SALATA SA MALO SASTOJAKA: Specijalitet sa cveklom - Idealan kao deo posne trpeze

Milena Tomasevic 14. 12. 2025. u 18:22

SA MALO sastojaka i puno ukusa, ova salata je idealna kao prilog, lagana večera ili deo posne trpeze.

FOTO: Novosti

Sastojci:

  • 4–5 cvekli
  • 2–3 kašike maslinovog ulja
  • beli luk u prahu
  • so
  • korijander
  • svež peršun
  • orasi

Za dresing:

  • 2–3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica sirćeta
  • 1 kašičica soja sosa
  • so i biber po ukusu
  • 1 češanj belog luka

Priprema:

Oljuštite cveklu i isecite je na tanke kriške, slične kriškama jabuke. Dodajte maslinovo ulje, beli luk u prahu, so i korijander, pa dobro promešajte. 

Cveklu rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje i pokrijte je još jednim papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C, oko 40–45 minuta, dok ne omekša. 

Pečenu cveklu prebacite u činiju, pa dodajte sitno seckani beli luk, peršun i orahe. 

U posebnoj činiji pomešajte maslinovo ulje, sirće, soja sos, so i biber, pa dodajte dresing cvekli. Sve dobro promešajte i poslužite.

Prijatno!

Pogledajte više