UKUSNA SALATA SA MALO SASTOJAKA: Specijalitet sa cveklom - Idealan kao deo posne trpeze
Milena Tomasevic
14. 12. 2025. u 18:22
SA MALO sastojaka i puno ukusa, ova salata je idealna kao prilog, lagana večera ili deo posne trpeze.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 4–5 cvekli
- 2–3 kašike maslinovog ulja
- beli luk u prahu
- so
- korijander
- svež peršun
- orasi
Za dresing:
- 2–3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica sirćeta
- 1 kašičica soja sosa
- so i biber po ukusu
- 1 češanj belog luka
Priprema:
Oljuštite cveklu i isecite je na tanke kriške, slične kriškama jabuke. Dodajte maslinovo ulje, beli luk u prahu, so i korijander, pa dobro promešajte.
Cveklu rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje i pokrijte je još jednim papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C, oko 40–45 minuta, dok ne omekša.
Pečenu cveklu prebacite u činiju, pa dodajte sitno seckani beli luk, peršun i orahe.
U posebnoj činiji pomešajte maslinovo ulje, sirće, soja sos, so i biber, pa dodajte dresing cvekli. Sve dobro promešajte i poslužite.
Prijatno!
Pogledajte više