SALATA OD KISELIH KRASTAVACA, PAPRIKE I CRVENOG LUKA: Lagana i ukusna salata
Milena Tomasevic
08. 10. 2025. u 23:22
Kombinacija kiselih krastavaca, hrskave paprike, slatkaste šargarepe i aromatičnog crvenog luka, uz jednostavan, ali efektan dresing, čini ovu salatu idealnom za svaku priliku. Poslužite je uz roštilj, pečenje ili kao samostalnu užinu — i uživajte u osvežavajućem ukusu!
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 5 srednjih kiselih krastavaca, isečenih na polumesece
- 1 crvena paprika, isečena na tanke trakice
- ½ crvenog luka, isečenog na kolutove
- 1 šargarepa, izrendana krupnim rendeom
- 2 kašike biljnog ili maslinovog ulja
- 1 kašika limunovog soka ili jabukovog sirćeta
- 1 kašičica senfa
- so i biber po ukusu
- Šaka seckanog svežeg peršuna (za ukrašavanje)
Priprema:
Isecite kisele krastavce na polumesece, papriku na trakice, a crveni luk na tanke kolutove. Šargarepu izrendajte na krupno.
U manjoj činiji umutite ulje, limunov sok ili sirće, senf, so i biber. Dobro promešajte da se sastojci ujednače.
U velikoj posudi sjedinite svo pripremljeno povrće. Prelijte dresing preko i lagano promešajte da se ukusi sjedine.
Salatu prebacite u posudu za serviranje i ukrasite seckanim peršunom. Po želji, ostavite da odstoji 10–15 minuta u frižideru radi još boljeg ukusa.
Uživajte!
Pogledajte više