LOVAČKA SALATA: Postavlja nove trendove dobrog ukusa
V.N.
01. 10. 2025. u 17:36
RECEPT koji će vam mnogi tražiti.
Foto: Printskrin Jutjub
Potrebno je:
1 l paradajz soka
2 kg paprike
500 g crnog luka
500 g šargarepe
100 g soli
100 g šećera
100 ml jabukovog sirćeta
100 ml ulja
6 čenova belog luka
2 kašike sušenog peršunovog lista
lovorov list
Priprema:
Sameljite luk pa mu dodajte paradajz sok. Kuvajte oko pola sata. Isecite papriku i šargarepu na kockice, pa sameljite beli luk. Dodajte iseckano povrće u paradajz sok, kao i ceo lovorov list, so , ulje i šećer. Kuvajte oko 2 sata na srednjoj temperaturi. Zatim skinite sa vatre i izvadite list lovora. Umešajte peršunov list i konzervans, pa dobro promešajte i ostavite 10 minuta da odstoji. U zagrejane tegle sipajte postepeno salatu.
BONUS VIDEO: ŠAMPIONI U FOKUSU: Strahinja Trivković diplomata znanja i sporta
Pogledajte više