RUSTIČNA ČORBA OD POVRĆA: Topla, mirisna i puna ukusa
Milena Tomasevic
25. 09. 2025. u 13:21
Ova čorba je savršena za porodični ručak ili laganu večeru.
FOTO: Novosti
Sastojci (za 4 porcije)
- 4 šargarepe
- 2 krompira
- 1 tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 l povrtnog bujona
- 100 gr krutona
- maslinovo ulje
- so i sveže mleveni biber
- svež timijan
Priprema
Oljuštite i iseckajte sve povrće na kockice. U velikoj šerpi zagrejte malo maslinovog ulja. Dodajte seckani crni i beli luk i dinstajte dok ne postanu providni. Ubacite šargarepu, krompir i tikvicu. Promešajte i dinstajte nekoliko minuta da pusti aromu.
Sipajte povrtni bujon, dodajte grančicu svežeg timijana, posolite i pobiberite po ukusu. Krčkajte oko 30 minuta, dok povrće ne omekša. Po želji blendirajte supu u glatku kremastu teksturu ili je ostavite gustu za „rustični“ utisak. Služite vruće, posuto hrskavim krutonima i, ako želite, dodatnim listićem timijana.
Prijatno!
Pogledajte više