ZASITNO JELO KOJE ĆETE JESTI SA UŽIVANJEM: Krompir čorba sa belim mesom
IDEALNA je za porodični ručak, posebno kada vam treba nešto domaće, okrepljujuće i na kašiku.
Foto: Jutjub/Printskrin/ Kitchen Sanctuary
Gusta, mirisna i zasitna – ova krompir čorba sa piletinom i povrćem greje i telo i dušu.
Sastojci:
* 3 krompira
* 2 šargarepe
* 2 cela korena celera
* 1 veća glavica crnog luka
* 2 čena belog luka
* 1 beli deo praziluka
* 150 g pilećeg filea
* 200 g pilećih bataka (bez kože)
* 1 kašičica dimljene paprike
* 1 kašičica mlevene slatke paprike
* 1 kašičica italijanskih začina
* 1 list lovora
* So i biber po ukusu
* 2 l vode
* 150 ml neutralne pavlake
* Seckani peršun
* Kockice prepečenog hleba za serviranje
Priprema:
Sitno iseckajte crni i beli luk, praziluk, šargarepu i celer. U velikom loncu zagrejte malo ulja i propržite luk, pa dodajte praziluk, beli luk, šargarepu i celer.
Dinstajte nekoliko minuta. Dodajte pileći file i meso sa bataka isečeno na komade.
Kratko propržite da meso pobeli. Posolite, pobiberite, dodajte paprike, italijanske začine i lovor. Promešajte.
Sipajte vodu i kuvajte dok meso i povrće ne omekšaju (oko 30 minuta). Ubacite krompir sečen na kocke i kuvajte još 15 minuta, dok krompir ne bude skuvan. Umutite pavlaku sa malo supe i sipajte u lonac uz mešanje. Kuvajte još 5 minuta. Ukoliko želite umutite sve štapnim mikserom da dobijete krem čorbu. Na kraju dodajte seckani peršun i poslužite uz prepečeni hleb.
Prijatno!
(StvarUkusa)