ŽELITE NEŠTO SVEŽE I UKUSNO: Brzinska salata sa kukuruzom, krastavcem i kuvanim jajima
IDEALNA je za lagan obrok kad nemate mnogo vremena.
Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuvajmo lako
Osvežavajuća salata koja se sjajno slaže i sa mesom kao glavnim jelom, i uz hladna predjela i peciva.
Sastojci:
* 3 krastavca
* 150 g šećerca
* 2 komada topljenog sira (ohlađena)
* 3 kuvana jajeta
* 2 čena belog luka
* 2–3 kašike kisele pavlake
* So po ukusu
* Sveža ili suva mirođija
Priprema:
Može da stoji u frižideru bez gubitka svežine.
Oljuštite krastavce i isecite ih na sitne kockice, kako bi salata izgledala lepo i ravnomerno. Kuvana jaja isecite takođe na kockice. Topljeni sir izrendajte na krupno rende. Dodajte šećerac, sitno iseckan beli luk i iseckanu mirođiju.
Predlog:
Ako planirate da salatu jedete odmah, posolite je prilikom mešanja. Ukoliko je spremate unapred, nemojte je odmah soliti da ne pusti vodu – so dodajte neposredno pre služenja kako bi salata ostala sveža i lepa.
Posolite po ukusu i začinite pavlakom. Pažljivo promešajte da se svi sastojci sjedine. Salatu možete odmah poslužiti ili je pre služenja ostaviti u frižideru da se ohladi.
Prijatno!
(StvarUkusa)