IME NE LAŽE, OVO JE STVARNO: Perfektna čorba
Toliko je bogata različitim sastojcima i mesom, da će vam biti dovoljna i za ručak, ukoliko niste baš mnogo gladni.
Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 300 g pečuraka po izboru
- 400 g jagnjećeg mesa
- šargarepa
- glavica luka
- šaka pirinča
- šaka boranije
- paradajz
- 2 žumanca
- so, biber
- svež peršunov list
- ulje
Priprema:
Stavite jagnjetinu u šerpu, posolite je i prelijte vodom, pa je kuvajte dok ne bude potpuno kuvana. Zatim izvadite meso i iskidajte ga na sitne komade za čorbu. Usitnite luk a šargarepu isecite na krupnije komade, pa ih izdinstajte na zagrejanom ulju, zajedno sa boranijom. Dodajte oprane i isečene perčuke, pa prelijte dobijenim bujonom od mesa.
Čim povrće omekša, dodajte pirinač. Kuvajte dok se ne skuva i tek tad dodajte oljušten i usitnjen paradajz. Potom vratite meso u čorbu, kuvajte još tri-četiri minuta, pa začinite solju i biberom. Umutite žumanca i razredite ih sa 150 ml vode, pa ih sipajte u čorbu i promešajte.
Pospite svežim peršunovim listom i poslužite.