ČORBA OD SOČIVA: Zdrav i hranljiv obrok
Новости онлине
25. 04. 2025. u 13:00
Čorba od sočiva je brza i jednostavna za pripremu, a bogata je vitaminima i mineralima.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200 g sočiva
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 koren peršuna
- 1 kašičica karija
- 5 kašika kisele pavlake
- 1 kašičica seckane sveže nane
Priprema:
Povrće očistite i sitno iseckajte. Na zagrejanom ulju, prodinstajte crni luk, dodajte beli i posle minut svo ostalo povrće. Prodinstajte 2-3 minuta, pa dodajte kari, so i biber po ukusu. Dinstajte dok se začini ne sjedine s povrćem. Dodajte bujon ili vodu da pokrije sve i kad provri dodajte sočivo. Kuvajte dok ne omekša. Po želji izblendirajte pola količine skuvanog sočiva, pa vratite u čorbu. Sklonite sa šporeta, dodajte pavlaku, izmešajte i pospite nanom pre služenja.
(trpeza)
Pogledajte više