DOMAĆA PARADAJZ ČORBA: Jelo koje krepi organizam u momentu, po starom receptu iz bakine kuhinje
Новости онлине
22. 04. 2025. u 10:00
Sočna i zdrava, za pravo uživanje.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 ml pasiranog paradajza
- 500 ml vode
- 1 šaka makarona
- 1 kašika šećera
- 1 kašika suvog začina
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 kašike brašna
- 2 čena belog luka
- seckani peršun
- 3 kašike ulja
- so, biber
Priprema
Sitno seckan crni i beli luk propržite na zagrejanom ulju u šerpi. Dodajte brašno i dinstajte na tihoj vatri. Skinite sa šporeta i dodajte paradajz, uz neprestano mešanje. Zatim nalijte vodu i kuvajte. Kad proključa, dodajte makarone, peršun i začine. Posolite i pobiberite.
(trpeza)
Pogledajte više