ČORBA OD CVEKLE: Zdrava i ukusna, a krepi organizam u trenu, sipaćete tanjir više
Новости онлине
21. 04. 2025. u 10:00
Lagana, a zdrava čorba, pravićete stalno.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200 g cvekle
- 100 g korena celera
- 200 g šargarepe
- 200 g krompira
- 3 čena belog luka
- glavica crnog luka
- 2 kašike ulja
- 1 l bujona od povrća
- lovorov list
- malo narendanog muskatnog oraščića
- pola kašičice crvene mlevene ljute paprike
- so, biber
- malo mirođije
- kašika soka od limuna
Priprema
Beli i crni luk iseckajte sitno. Krompir, šargarepu, cveklu i celer isecite na kockice. U većoj posudi zagrejte ulje. Crni i beli luk propržite, pa nalijte bujon. Začinite i dodajte lovorov list, pa pustite da prokuva. Dodajte začine i lovorov list, pa ostavite da malo prokuva. Dodajte povrće, poklopite i ostavite da se čorba kuva na laganoj vatri dvadesetak minuta. U skuvanu čorbu dodajte seckanu mirođiju i sok od limuna.
(trpeza)
Pogledajte više