SALATA SA TIKVICAMA I BELIM LUKOM: Lagana, spremna za 10 minuta i neverovatno ukusna

Новости онлине 21. 04. 2025. u 13:00

Idealna kao lagan prilog uz meso.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Tikvice 2 srednje
  • Beli luk 2 čena
  • Maslinovo ulje 2-3 kašike
  • So i biber po ukusu
  • Limunov sok, peršun ili listići badema za dekoraciju po želji

Priprema:

Tikvice operite i po želji ogulite (ako su mlade i tanke, može i s korom), pa ih isecite na kolutove ili polumesec. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte sitno seckan beli luk – samo kratko propržite dok ne zamiriše, ne sme da pregori.

Dodajte tikvice, posolite i pobiberite, pa ih dinstajte na srednjoj vatri oko 5–7 minuta dok ne omekšaju, ali da ostanu blago hrskave. Po želji dodajte malo limunovog soka za osveženje i seckani peršun. Služite toplo ili hladno, posuto listićima badema ako želite.

(superrecepti)

Pogledajte više