NA STARINSKI NAČIN: Krompir čorba, kremasti ukus detinjstva
Ova čorba vratiće vas u bezbrižne dane detinjstva, donoseći voljeni miris bakine kuhinje i u vaš dom.
Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 1kašika ulja
- 2 manje glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 35 g dimljene mesnate slanine
- 1 krompir srednje veličine
- 1 manja šargarepa
- 1 kašičica ljute tucane paprike
- 1 kašičica slatke tucane paprike
- 700 ml vode
- mešavina suvih začina
- peršun, majčina dušica i biber po ukusu
Priprema čorbe od krompira
Upržite sitno seckani crni luk i čenove belog luka isečene na listiće. Kada luk postane staklast dodajte slaninu seckanu na kockice i pržite još nekoliko minuta. Dodajte krompir i šargarepu isečene na kockice i propržite još tri minuta. Začinite tucanom paprikom, mešavinom suvih začina i biberom, promešajte i nalijte sa oko 700 ml vode. Kada je povrće kuvano izmešajte ga ručnim mikserom i dodajte sitno seckane listiće peršuna i majčine dušice. Ukoliko je potrebno posolite i pobiberite.