KUPUS ČORBA: Recept za zdrav obrok pun vitamina i vlakana
Новости онлине
07. 04. 2025. u 10:00
KUPUS čorba preporučuje se i u dijetalnim režimima ishrane jer sadrži veliki procenat vode, bogat je vlaknima, a ima minimalno masti.
Foto: Shutterstock
Zbog svog blagog ukusa, kuvani kupus prija stomaku i odličan je za jačanje imuniteta.
Sastojci:
- 2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
- 1 crni luk, iseckan
- 2 šargarepe, iseckane
- 2 stabljike celera, iseckane
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- so i biber, po ukusu
- 300 g konzervisanog belog pasulja
- 2 čena belog luka, iseckana
- 1 kašika timijana
- 1/2 iseckane glavice kupusa
- 3 iseckane pečene paprike
- 2 kašike svežeg seckanog peršuna
- 1 l pilećeg bujona (ili bujona od povrća)
- 500 ml vode
- 200 ml soka od paradajza
Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte crni luk, šargarepu i celer, a začinite solju, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Dinstajte mešajući dok povrće ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte pasulj, beli luk i timijan, promešajte i dinstajte još jedan minut.
U veću šerpu sipajte povrće koje ste izdinstali, vodu i bujon, pa dodajte mleveni paradajz i kupus.
Kuvajte oko 20 minuta, pa dodajte iseckanu pečenu papriku i peršun. Začinite po ukusu sa soli i biberom.
(sensa)
Pogledajte više