JEDNOSTAVNA, A SAVRŠENA: Salata od tunjevine i pasulja
Новости онлине
26. 03. 2025. u 13:00
Brzo se sprema, predivnog je ukusa i uz nju vam ništa više ne treba.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 konzerve od po 170 g tunjevine
- 400 g crvenog pasulja
- 1 limun
- maslinovo ulje
- pasta 150 gr
- so
- crni biber
- peršun
- 1 ½ glavica crvenog luka
- rukola, veza
- malo čerija za dekoraciju
Priprema:
Pasulj skuvajte, pri kraju kuvanja dodajte soli. Ocedite i ohladite pasulj ili jednostavno koristite pasulj iz konzerve. Skuvajte pastu. Crveni luk sitno iseckajte. U dublju posudu stavite oceđeni pasulj, dodajte tunjevinu, iseckan luk, sok od jednog limuna, maslinovo ulje i začine po ukusu. Sve dobro promešajte, ubacite rukolu, servirajte i dekorišite
crvenim lukom isečenim na krupne režnjeve i sitno seckanim peršunovim listom i čerijem.
(danas)
Pogledajte više