POSNA SUPA OD SPANAĆA SA ORASIMA: Recept iz Hilandarskog kuvara
Jovana Vasić
05. 03. 2025. u 11:00
Uskršnji post, kao i svaki drugi, podrazumeva određene restrikcije u ishrani. Mnogima to prilagođavanje nije lako, ali uz divne recepte iz Hilandarskog kuvara posne hrane, sve je lakše!
Foto Shutterstock
Sastojci:
- Voda 1-2 l
- Spanać 300 g
- Margarin 1 kašika
- Crni luk 1 glavica
- Mleveni orasi 50 g
- Ulje 2 kašike
- Brašno 2 kašike
- So po ukusu
Priprema:
Spanać i luk očistiti, oprati, pa samleti na mašini za meso.
Ugrejati margarin i na njemu pržiti spanać i luk. Brašno ispržiti na ulju, da ne bude tamno, dodati orahe, vodu i kratko prokuvati. Sve smešati, posoliti, dodati vode po potrebi ali ne više od predviđene ukupine količine i kuvati 10 minuta.
(superrecepti)
Pogledajte više