JEDNOSTAVNA I VEOMA UKUSNA: Krem salata sa graškom, lagan obrok, idealna i kao predjelo
Jednostavna kombinacija, savršen spoj ukusa, idealna kao brzinsko predjelo za nenajavljene goste.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Zamrznut ili svež grašak 300 g
- Šargarepa 2
- Krompir 2
- Kisela pavlaka 200 g
- Majonez 2 kašike
- Senf 1 kašičica
- So i biber po ukusu
- Peršun za dekoraciju
Priprema:
Ako koristite zamrznuti grašak, skuvajte ga prema uputstvu na pakovanju. Ako koristite svež grašak, skuvajte ga u slanoj vodi dok ne omekša (oko 5-7 minuta). Procedite i ostavite da se ohladi. Oljuštite i isecite šargarepe i krompire na male kockice. Skuvajte šargarepe i krompire u slanoj vodi dok ne omekšaju (oko 10-15 minuta). Procedite i ostavite da se ohlade. U velikoj posudi pomešajte ohlađeni grašak, šargarepu i krompir. U manjoj posudi pomešajte kiselu pavlaku, majonez i senf. Dodajte so i biber po ukusu. Prelijte povrće kremastim prelivom i dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Pokrijte posudu i ostavite salatu u frižideru najmanje 1 sat pre serviranja da se ukusi prožmu. Pre serviranja, pospite svežim seckanim peršunom ako želite.
(superrecepti)