ZDRAVA I UKUSNA PILEĆA SALATA: Celer, paradajz i orasi upotpunjuju ovo jelo
PILEĆA salata sa celerom, lukom i orasima može da se servira uz kroasan, kao predjelo ili kao obrok salata.
Foto Shutterstock
Sastojci:
450 g kuvanih pilećih grudi, isečenih na kockice
470 g čeri paradajza, prepolovljenog
240 g celera, isečenog na kriške
120 g crvenog luka, sitno seckanog
240 g oraha, grubo iseckanih
Za preliv:
120 g majoneza Foto: Pixabay
120 g kisele pavlake
2 kašike limunovog soka
2 kašike mirođije, sitno iseckane
1/2 kašičice soli ili po ukusu
1/2 kašičice crnog bibera
Trik da kuvana piletina ne bude suva!
Uvek kuvajte ceo pileći file, a ne isečen na kockice i obavezno koristite sveže meso. Tako će piletina biti meka.
Recept za najbolju pileću salatu sa celerom lukom i orasima:
Za ovu salatu iseckajte orahe. U velikoj posudi pomešajte kuvanu piletinu isečenu na kockice, prepolovljeni čeri paradajz, narezan celer, seckani luk i orahe.
BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Jetra voli kafu | Prof. dr Tamara Milovanović