DOMAĆA ČORBA SA PILEĆOM DŽIGERICOM: Nema ništa lepše od domaće vruće čorbice

Novosti online

13. 05. 2024. u 17:46

Ovu čorbu ćete zavoleti na prvi zalogaj. Džigerica spremljena na ovaj način neće biti žilava već će se topiti u ustima, a sve to jer se pre stavljanja u čorbu potapa u mleko na pola sata.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 700 g pileće džigerice
  • 3 šargarepe
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 paprika
  • 1 litar bujona
  • 500 ml vode
  • 80 g pirinča
  • 200 ml mleka
  • maslinovo ulje
  • so, biber, peršun
  • 120 ml pavlake za kuvanje
  • 2 žumanceta

Priprema:

Džigericu potopite u mleko na pola sata kako bi omekšala. Šargarepu narendajte i propržite sa crnim i belim lukom. Posolite, dodajte papriku. Zatim dodajte džigericu koju ste isprali vodom nakon mleka. Dinstajte oko 5 minuta pa dodajte vodu i bujon. začinite. Kuvajte 15 minuta na laganoj vatri. Žumanca umutite sa pavlakom i 250 ml vode, dodajte ih u čorbu. Kuvajte 2 minuta na laganoj vatri. Pospite peršunom.

Pogledajte više