POTAŽ OD ŠARGAREPE I PARADAJZA: Ukusan, a bogat povrćem i zdrav

Novosti online

18. 04. 2024. u 13:00

Kremasti potaž od povrća začinjen lovorom i prirodnom slatkoćom od šargarepe će da okrepi i začini ručak.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 luka, seckana
  • 2 štapića celera, iseckana
  • 1 ¼ kg šargarepe, narezane
  • 250 g krompira, isečenog na kockice
  • 5 lovorovih listova (sveži ili sušeni)
  • 500 g paradajz pirea
  • 750 g čeri paradajza
  • 2 kocke od povrća
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika crvenog vinskog sirćeta
  • 250 ml punomasnog mleka

Priprema:

U najveći lonac stavite ulje, luk i celer i lagano kuvajte dok ne omekšaju. Dodajte šargarepu i krompir na nekoliko minuta, pa dodajte sve preostale sastojke, poput čeri paradajza, paradajz pirea, osim mleka, sa 1 litar vode.

Ostavite da provri. Pokrijte potaž i dinstajte 30 minuta, a zatim otvorite i kuvajte 20-30 minuta.

Izvadite lovorov list i umutite supu ručnim blenderom. Dodajte mleko i vodu koliko vam je potrebno. Začinite po ukusu, zagrejte i servirajte. Uživajte u potažu od šargarepe i paradajza.

(Stvarukusa/mondo)

Pogledajte više