BAVARSKA ČORBA OD KROMPIRA I KOBASICE: NJena priprema je vrlo jednostavna, a oduševiće sve prave gurmane

Novosti online

28. 03. 2024. u 14:41

Bavarska kuhinja sinonim je za jaku domaćinsku hranu, koja umnogome podseća na našu trpezu. Kobasice su nezaobilazan deo njihove tradicije i spremaju se na bezbroj načina.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g svežih kobasica
  • 600 ml temeljca
  • 1 kg krompira
  • 2 šargarepe
  • 2 crvene paprike
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica aleve paprike
  • so, biber
  • malo ulja

Priprema:

U duboku šerpu stavite sitno naseckan crni i beli luk, pa dinstajte dok se ne zastakle. Paprike iseckajte, stavite u šerpu i dinstajete još par minuta dok ne omeknu. Sipajte temeljac, ubacite krompir i šargarepu koje ste isekli na manje kocke, sve začinite po ukusu, poklopite i ostavite da se krčka oko 15 minuta. Kobasice isecite na kolutove, pa ih dodajte u čorbu, a ukoliko ima potrebe, stavite još začina, smanjite vatru i kuvajte još 15 minuta. Služite dok je još vruća uz prepečeni hleb.

(Stvarukusa/mondo)

Pogledajte više