TAJNA PRAVE KAFANSKE RIBLJE ČORBE: Vrhunski kuvari koriste ove sastojke koji je čine preukusnom

Novosti online 06. 10. 2023. u 17:00

PRIPREMA riblje čorbe za mnoge je veliki izazov. Koliko god se trudili da bude ukusna, čini se da je ona kafanska daleko bolja. Tajna je u nekoliko sastojaka koji je čine neodoljivom.

Foto: Printskrin Jutjub/ Letina Kuhinja

Donosimo vam originalni recept za riblju čorbu koja obara s nogu.

Sastojci:

700-800 g rečne ribe (što više vrsta, to bolja čorba)
1/2 štapa praziluka
1 glavica crnog luka
5-6 kom. šargarepe
1 kom. korena peršuna
1 kom. korena paškanata
2-3 čena belog luka
1 kesica začina za riblju čorbu ili mešavina koju čete sami napraviti
Mešavina - so, vegeta, tucana ljuta paprika, slatka aleva paprika, beli luk u prahu, crni luk u prahu, malo brašna
10-ak zrna bibera
3 lista lorbera
1 kašičica belog luka u granulama

Foto: Jutjub/Printskrin/

Priprema:

Za početak skuvajte ribu. Kada je kuvana (pazite da se ne raspadne, teško ćete je očistiti od koščica) sklonite sa vatre da se prohladi. Procedite. Tečnost sačuvajte, a ribu, pažljivo, očistite od koščica. Sve to ostavite sa strane.

U loncu, na maslinovom ili suncokretovom ulju ispržite sitno iseckan praziluk, crni luk i beli luk (pazite na beli) Zatim dodajte sitno rendanu šargarepu, peršun i paškanat. Malo propržite. Potom dodajte očišćenu ribu. U tečnosti, koju ste ostavili od kuvanja ribe, razmutite začin za riblju čorbu ili mešavinu začina koju ste sami spremili i sipajte u lonac. Dodajte biber u zrnu, lovorov list, beli luk u granulama i eventualno, dosolite, ako mislite da nije dovoljno slano. Pustite da ključa, petnaest minuta.

Kada sipate u tanjir, pospite je sitno seckanim peršunom.

(Coolinarika)

Pogledajte više