RAVIOLI SA BIFTEKOM I SIROM: Brzo i ukusno jelo
Milena Tomasevic
25. 12. 2025. u 15:59
Nežni ravioli punjeni sirom kombinuju se sa sočnim kockicama bifteka i aromatičnim puterom sa belim lukom. Brzo se priprema i savršeno je za ukusan ručak ili večeru u danima kada želite nešto sočno i bogato ukusom.
FOTO: Novosti
Sastojci
- 250 gr bifteka isečenog na kockice
- 250 gr raviola sa sirom (svežih ili zamrznutih)
- 2 kašike putera
- 2 čena belog luka, mlevena
- 2 kašike seckanog peršuna
- 1 mala crvena čili papričica ili paprika, iseckana (po želji)
- so i crni biber po ukusu
- malo maslinovog ulja
Priprema:
Skuvajte raviole prema uputstvu na pakovanju, ocedite i ostavite sa strane. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Propržite kockice bifteka sa svih strana dok se dobro ne zapeku i potpuno skuvaju. Začinite solju i biberom, pa izvadite iz tiganja. U istom tiganju smanjite vatru i istopite puter. Dodajte beli luk i kuvajte oko 1 minut, dok ne zamiriše. Dodajte kuvane raviole, peršun i čili (ako koristite). Lagano promešajte da se ravioli premažu belim lukom i puterom. Kockice bifteka rasporedite preko raviola. Poslužite odmah, ukrašeno sa još peršuna i sveže mlevenog crnog bibera.
Prijatno!
Pogledajte više