KARFIOL IZ RERNE SA SIROM: Hrskav, aromatičan i neverovatno ukusan!
Milena Tomasevic
23. 10. 2025. u 13:00
Odličan obrok
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 1 karfiol
- 2 jajeta
- ½ kašičice belog luka u prahu (ili malo svežeg, sitno seckanog)
- 1 kašičica mlevene paprike
- ⅔ šolje prezli
- ½ šolje rendanog sira (gauda, kačkavalj, parmezan – po ukusu)
- so i biber – po ukusu
- ulje – po potrebi
Priprema:
Operite karfiol, podelite ga na cvetiće i kratko prokuvajte u slanoj vodi 3–4 minuta. Odmah ocedite i isperite hladnom vodom da zadrži boju i čvrstinu.
U većoj činiji pomešajte prezle, rendani sir, beli luk u prahu, papriku, so i biber. U drugoj posudi blago umutite jaja.
Svaku cvetnicu karfiola prvo umočite u jaja, pa uvaljajte u smesu sa sirom i prezlama.
Pleh obložite papirom za pečenje i lagano premažite uljem. Ređajte karfiol u jednom sloju. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, dok ne postane zlatno-smeđi i hrskav.
Prijatno!
Pogledajte više