PEČENA CRVENA PAPRIKA IZ RERNE: Lagani posni ručak
Milena Tomasevic
25. 09. 2025. u 14:00
Ako tražite ukusan, brz i potpuno posni obrok, pečena crvena paprika je pravo rešenje. Slatka i aromatična, lako se priprema, ne zahteva mnogo sastojaka i savršeno se slaže uz domaći hleb ili bilo koju žitaricu.
FOTO: Novosti
Sastojci
- crvena paprika (količina po želji)
- so i biber
- malo ulja
- nekoliko kockica margarina
Priprema
Paprike dobro operite i stavite cele u pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 °C dok ne porumene s jedne strane, zatim ih okrenite i pecite još nekoliko minuta. Pečene paprike prebacite u činiju i poklopite ili prekrijte kesom kako bi se naparile – tako će se lakše ljuštiti. Ogulite im kožicu i isecite na trakice. Na tiganju zagrejte malo ulja, dodajte papriku, posolite, pobiberite i kratko propržite da omekša.Pred sam kraj ubacite nekoliko kockica margarina, promešajte i sklonite sa ringle.
Prijatno!
Pogledajte više